Обезпокоени сме, че в една правова държава от Европейския съюз

...
Обезпокоени сме, че в една правова държава от Европейския съюз
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица 3: Ще търсим наказателна отговорност от участниците в нахлуването на територията ни

Обезпокоени сме, че в една правова страна от Европейския съюз е допустимо български и задгранични жители да обхванат освен в частна благосъстоятелност, а точно в електрическа централа, на територията на която действат уреди, криещи нараснала заплаха!

 

Това се споделя в позиция на управлението на Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград във връзка нахлуването на представители на НПО-от „ Грийппийс “ в централата.


Ето и цялостният текст на позицията:


Лицата, които са се качили на охладителната кула освен са го създали нелегално, а и с риск за личния си живот и живота на всички други жители, намиращи се наоколо. Безотговорните и незаконни дейности на некомпетентни лица може да провокират даже детонация.


В последните часове Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград беше в развой на пуск на уреди за произвеждане на електрическа сила. Но незаконното навлизане на задгранични жители на територията на предприятието и необезопасеното им катерене върху охладителните кули спря този развой. Заради противозаконното навлизане на тези лица сдружението ще генерира извънредно съществени стопански загуби и има право да заведе каузи против отговорните за пропуснати изгоди.


За нелегално влизане в частна благосъстоятелност и навлизане в дружество със уреди с нараснала заплаха неотложно ще сезираме българската прокуратура. Ние държим на спазването на закона и съблюдаването на правата на всички жители, заради тази причина ще търсим административна отговорност, наказателна отговорност и компенсации от уредниците и участниците.


Въпреки напъните ни за рационализация и енергийна промяна, през днешния ден всички жители видяха по какъв начин не престават опитите за оказване на напън над работата на Централата. Определяме дейностите на тази интернационална организация като рискова PR акция за живота и здравето освен на участниците, а и на инцидентно присъстващите. Надяваме се сходен вид метод на изложение на противоречие да не е част от предизборната политическа конюнктура в страната.


Правото на кротичък митинг е съществена полезност на демократичното общество, само че всевъзможни прояви на вандализъм от сходен вид против частна благосъстоятелност е незаконна. Подобни действия контрастират на демократичните полезности, които всяка европейска страна изповядва.

Надяваме се българската прокуратура да вземе отношение по проблема.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР