Обезглавени черепи — пълни с кухини и скъпоценни камъни — от древни маи, открити в Мексико

...
Преди повече от 1000 години множество мъже от маите са
Коментари Харесай

Преди повече от 1000 години множество мъже от маите са били обезглавени в храм в днешно Мексико.

Сега археолозите откриха черепите им, хвърляйки светлина върху културата и здравето на маите, народ, който някога е обитавал широка част от Латинска Америка.

Останките бяха открити в археологическия обект Moral-Reforma в джунглата на югоизточно Мексико, според съобщение за новини от 23 август на Националния институт по антропология и история (INAH).

Пет черепа, в допълнение към фрагменти от други кости, бяха открити заровени под по-малко от фут почва. Всички те принадлежаха на мъже на възраст между 17 и 45 години.

Въз основа на наблюдавани порязвания археолозите установиха, че поне двама от мъжете са били обезглавени в близкия храм по време на късния класически период, който е продължил от 600 до 900 г. сл. н. е.

Освен това и петте черепа са били удължени, което показва, че главите на мъжете са били изкуствено деформирани в ранна възраст. Практиката, която би била постигната чрез шиниране, обикновено се свързваше с висшите ешелони на обществото на маите.

Модификация на черепа може да е била направена, за да се предпазят бебетата от заболяване и да подражават на боговете на маите, представяни като имащи дълго глави, според проучване, публикувано в Journal of Anthropological Sciences.

Три от черепите също съдържат зъбни кухини, което показва, че мъжете редовно са консумирали въглехидрати, вероятно от царевица, казаха археолозите. Един от черепите съдържаше и нефритов камък, вграден в зъб.

Денталната модификация е била често срещана сред маите и се е практикувала сред хора с различен социален статус, според книгата „Древни зъби на маите“. Хората са полирали, изпилявали и пробивали зъбите си, понякога прикрепяйки украсени парчета пирит и нефрит.

Останките на повече от 40 маи са били открити в археологическия обект по време на последния сезон на разкопки, казаха археолозите.< /p>

Google Преводач беше използван за превод на съобщение за новини от INAH.

Каменна стена, открита в Италия, е била римски храм преди 2000 години. Вижте какво е останало. /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР