Обещавам да ускорим всички процедури (за изграждането на околовръстния път

...
Обещавам да ускорим всички процедури (за изграждането на околовръстния път
Коментари Харесай

Борисов: Ускоряваме околовръстното на Божурище, за да не пъдим инвеститори

" Обещавам да ускорим всички процедури (за построяването на околовръстния път на Божурище – бел. ред.). Веднъж би трябвало да спасим Божурище, повторно би трябвало да не отпъждаме вложителите. " Това сподели министър председателят Бойко Борисов при откриването на дистрибуционния център на " Юск " в индустриалната зона край София. Това е четвъртият център на датската компания в света, който ще обслужва Югоизточна Европа.

За околовръстния път на Божурище Борисов приказва от няколко години, за последно през юни, когато подрежда на вицепремиера Томислав Дончев и на заместник-регионалния министър Николай Нанков довеждащият път до икономическата зоната да се построи " най-бързо и ускорено ". Към момента той към момента е единствено на хартия и думи.

Премиерът регистрира " взрив на вложенията в България " на фона на предизвестията на бизнеса, че рецесията в България е пристигнала.

" За промишлеността въпросът дали идва рецесия не стои. Всъщност рецесията пристигна " , сподели Васил Велев, ръководителя на Асоциацията на индустриалния капитал пред БНР.

За юни Национален статистически институт регистрира спад на износа с 6.4%, както и спад на индустриалното произвеждане за юни и юли. Стопанската обстановка за август е на минус 3.1%. За пръв път от доста време несигурността изпреварва казуса с човешките запаси, аргументира се Велев. По думите му от месеци има спад в производството и продажбите в машиностроенето, електротехниката, текстилната и мебелната промишлености.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР