Обещаното и разписано увеличение на заплатите в здравеопазването не е

...
Обещаното и разписано увеличение на заплатите в здравеопазването не е
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: Увеличението на заплатите в здравеопазването не е осигурено, било е PR акция


Обещаното и написано нарастване на заплатите в опазването на здравето не е било финансово обезпечено от предходното държавно управление нито за лечебните заведения, нито за незабавната помощ. Това сподели служебният здравен министър Асен Меджидиев в Сандански, по време на медицински конгрес. Кореспондентът ни Кети Тренчева с още информация: Подписаният Национален рамков контракт в опазването на здравето и заповедта на предходния здравен министър на процедура ще отпаднат след второинстанционното решение на Върховния административен съд, съобщи министър Асен Меджидиев. Той дефинира държанието на предходното държавно управление като PR - акция: 

" Факт е, че са незадоволително оценени и лекари, и медицински сестри. Нашият длъжностен кабинет е от два месеца, само че ще го кажа в прав текст: В предходния кабинет предходният министър на финансите взаимно с министъра на опазването на здравето създали са пиар-акцията да кажат: " Ние подвигаме заплатите! " Да, само че нито е даден финансовия запас, да не кажа, знаете и проблемите с РЗИ. Напълно поддържам настояванията ".

Министър Меджидиев не отхвърли, че е обезпокоен от назряващото и основателно напрежение в разнообразни структури на здравната система, а единственият излаз от обстановката, съгласно него е: 

" Трябва да има бюджет, да се гласоподават тези пари и по тази причина желая оптимално бързо парламент, с цел да може да се гласоподава бюджет и да бъдат обезщетени тези хора ". Регистърът на лекарските неточности и положителните медицински практики, които се разискват на форума в Сандански, би трябвало да бъде право и отговорност на самия Лекарски съюз, безапелационен е министърът: 

" Трябва да се дадат права на Етичната комисия на Лекарския съюз, да може Лекарският съюз да се самоконтролира ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР