Обещанието за членство в Европейския съюз на държавите от Западните

...
Обещанието за членство в Европейския съюз на държавите от Западните
Коментари Харесай

"Гардиън": ЕС е изправен пред потенциална криза на Балканите и трябва да действа без отлагане


Обещанието за участие в Европейския съюз на страните от Западните Балкани е добре пристигнало, само че Русия, Китай и Турция може да основат неустойчивост. Това написа в коментар за „ Гардиън “ политологът Иван Кръстев, ръководител на Центъра за демократични тактики.

Множество фактори направиха Балканите център на внимание, не на последно място – бежанската рецесия, която надълбоко раздруса района.

„ Втората международна война свърши, само че Първата още не е ”, това са думи на почитан турски представител, с който неотдавна се видях в Анкара. Той говореше за Близкия изток, само че коментарът му беше подобен, че можеше да бъде чут в Москва, Киев или на Балканите, с цел да се опише положението на нещата на европейския континент.

Единственото място, където не бих могъл да чуя подобен коментар, е Брюксел. Причината е, че Европейският съюз още не е подготвен за живот в свят, където геополитиката се завръща – в който държавни управления, както и огромна част от обществото, са захласнати от граници и територии и са склонни да дефинират триумфа не толкоз посредством икономическия напредък, колкото посредством националната горделивост, показва Кръстев в коментара си.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР