Обещанието за 9% ДДС в заведения, ресторанти, барове и дискотеки,

...
Обещанието за 9% ДДС в заведения, ресторанти, барове и дискотеки,
Коментари Харесай

Борисов сваля ДДС от 2011 г. насам, но досега данъкът не е паднал

Обещанието за 9% Данък добавена стойност в заведения, заведения за хранене, питейни заведения и нощни заведения, обещано от премиера Бойко Борисов на предприемачите в бранша във вторник, не е първият случай, в който водачът на ГЕРБ се зарича да трансформира най-важния налог в страната. Досега обаче думите му в никакъв случай не са се превръщали в дейности и данъкът, който е главен приходоизточник на бюджета, по този начин и не е изменен.

Секторът на заведенията е един от най-рисковите във връзка с отчитането на оборотите и това, съчетано с следващото отсрочване на наредбата за касовите апарати, няма да подсигурява нито действително събаряне на цените за потребителите, нито предстоящото от Борисов " 100% изсветляване на бранша ".

Съветът на Бенямин Нетаняху

За пръв път като министър председател Борисов се присети да смъква Данък добавена стойност през 2011 година, в разгара на икономическата рецесия у нас. Тогава той бе на крачка да се съгласи да понижи налога с 2 процентни пункта, откакто отиде на посещаване при израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху, който го бе посъветвал свалянето на налога да става последователно.

" Вместо от 2011 година да стартирате да намалявате Данък добавена стойност с 2%, намалявай на 6 месеца с половин %. Това от една страна, е доста добре за задграничния бизнес, който ще пристигна да влага, в това време и гладко ще си настройваш стопанската система и финансите на страната в тази посока ", надяваше се преди 10 години Бойко Борисов, цитирайки Бенямин Нетаняху.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР