Обещахме на софиянци да имаме едно мобилно приложение за всички

...
Обещахме на софиянци да имаме едно мобилно приложение за всички
Коментари Харесай

Терзиев: Столичната община работи по мобилно приложение за всички услуги

Обещахме на софиянци да имаме едно мобилно приложение за всички услуги: сигнали, тъжби, проблеми в регионите, заплащане на налози, изваждане на удостоверения и други документи. Столична община към този момент работи по него - първата версия ще е налична идния месец. Това заяви кметът на София Васил Терзиев във Facebook. 

 

Структурата, функционалностите и дилемите на Дигиталния ръб бяха разисквани на среща сред кмета Терзиев и представители на водещи асоциации от цифровия бранш. Заедно с зам.-кметовете по „ Дигитализация “ и „ Финанси “ Иван Гойчев и Иван Василев запознахме представителите на БАСКОМ, БАИТ, АИБЕСТ, БЕСКО, " ИКТ клъстер " с нашата визия и провокации, прибавя Терзиев. По думите му сега равнището на цифровизация в Столичната община не е положително.

 

Най-важната ни цел е да създадем услугите за жителите и бизнеса по-удобни и да подобрим връзката и потенциала на работата на администрацията, изясни кметът. Той уточни, че доста разчита на хората от промишлеността и желае да включи оптимално необятен кръг от експерти в процеса.

 

Моят екип ще употребява опциите на общината и ще поддържа нововъведенията посредством програмата „ Пясъчник “, която е ориентирана към реализацията на пилотни планове и Столичната община ще бъде първи клиент на започващи компании, споделя Терзиев.

 

На срещата кметът е уведомил асоциациите от цифровия бранш, че не престават работата за дигитализацията на градската среда. Това включва: картиране на общинската благосъстоятелност, основаване на указател и политики за потребление на градски данни, единна платформа за достъп до градски данни, цифров двойник на града, както и календар на ремонтните действия. 

 

По думите на кмета календарът на ремонтните действия е доста значим, тъй като комуналните сдружения ще могат да синхронизират финансовите си стратегии и няма да се копае два пъти на едно място, както и хората ще знаят в точния момент къде ще има поправки. Тези срещи ще продължат и ще работим за бърз прогрес, отбелязва Терзиев. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР