Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили

...
Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили
Коментари Харесай

Отстраненият директор на Кинтекс”: България доставя оръжие на Украйна чрез посредници

Обемите на експорт на оръжие от България са се нараснали 3-4 пъти от началото на войната в Украйна. Заводите наемат повече служащи, които работят на три смени. Това съобщи в извънредно отстраненият шеф на “Кинтекс” Александър Михайлов.

Михайлов твърди, че след 24 февруари са подписани нови контракти на стойност 2 милиарда лв..

“Това са стотици милиони изгубени за българската икономика”, сподели оръжейният специалист, който счита, че посредством тези контракти България доставя оръжие на Украйна посредством медиатори.

“Кинтекс” в никакъв случай не е изнасял оръжие за Украйна или Полша и Чехия, за които се допуска че са директни точки към Украйна”, съобщи Михайлов. “Но оръжията, които виждаме да се употребяват в боевете в Украйна са същите, които се изнасят от България”, разясни той пред Нова.

Александър Михайлов отхвърли да е развивал редом оръжейна активност с частни компании, до момента в който е бил шеф на “Кинтекс”. Според него освобождението му от служба е обвързвана с “таен експорт на оръжия”.

“Хипотезата, която имам е, че в случай че се цели скрито да се достави оръжие в Украйна, то едно ново управление на “Кинтекс” може да извърши тази задача”, сподели Александър Михайлов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР