Обемът на световния дълг възлиза на 243 трилиона долара. Това

...
Обемът на световния дълг възлиза на 243 трилиона долара. Това
Коментари Харесай

Под световната икономика тиктака бомба от 243 трилиона долара

Обемът на международния дълг възлиза на 243 трилиона $. Това е връх, превишаващ три пъти световния Брутният вътрешен продукт, т.е. цената на всички артикули и услуги на планетата. Икономистите предизвестяват, че когато тази мулти-трилионна бомба, заредена под международната стопанска система, експлодира, ще се развихри рецесия, по-лоша от тази през 2008 година.

Откъде идва този дълг

Както следва от отчета на Института за интернационалните финанси, международният дълг предходната година се е нараснал с 3,3 трилиона $ – до 243 трилиона. От тях 65 трилиона се дължат на кумулативните задължения на страните, което е съвсем един и половина пъти повече, в сравнение с при рецесия от 2009 година. Това разяснява Наталия Дембинская за РИА „ Новости “, представена от БГНЕС.

Изключително висок е делът на дълга по отношение на Брутният вътрешен продукт в развитите страни – 390%. Повечето този параметър се е нараснал в Япония, Франция и Австралия. На разрастващите се пазари, в противен случай, растежът на дълга се забави до най-ниското си ниво от 2001 година насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР