Обемът на продажбите ще нарасне с 5,3% през настоящата годинаПазарът

...
Обемът на продажбите ще нарасне с 5,3% през настоящата годинаПазарът
Коментари Харесай

IDC с оптимистична прогноза за потребителския ИТ пазар

Обемът на продажбите ще нарасне с 5,3% през актуалната година

Пазарът на потребителски ИТ се чака да доближи 1,69 трилиона $ през 2019 година (снимка: CCO Public Domain)

Анализаторската компания IDC разгласява нова прогноза за потребителския ИТ пазар за 2019-та и околните няколко години. Данните обгръщат обичайните и разрастващите се сегменти от пазара.

Към обичайните артикули се отнасят лични компютри, мобилни устройства (смартфони, телефони и др.) и телекомуникационни услуги. Категорията на разработващите артикули включва гарнитури за виртуална и допълнена действителност, носими джаджи, дронове, роботизирани системи и устройства за „ умния ” дом.

Според прогнозата, разноските на потребителския ИТ пазар тази година ще се покачат с 5,3%, спрямо 2018 година, достигайки 1,69 трилиона $. В идващите години CAGR (средният годишен ритъм на растеж) ще бъде към 5,1% – вследствие на това през 2023 година разноските ще доближат 2,06 трилиона $.
още по тематиката
Приблизително три четвърти от общите разноски на потребителския ИТ пазар през 2019 година ще се паднат на обичайните артикули и услуги. В същото време CAGR в този сегмент ще бъде под пазарната междинна стойност от 2,2%.

В сферата на разрастващите се технологии, CAGR ще доближи 13,2%. В резултат на това, през 2023 година сходни решения ще съставляват съвсем една трета от общия пазар на потребителски ИТ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР