Обемът на продажби на т.нар. NFT (в превод незаменим маркер“)

...
Обемът на продажби на т.нар. NFT (в превод незаменим маркер“)
Коментари Харесай

Обемът на продажби на NFT удари 2.5 млрд. долара

Обемът на продажби на така наречен NFT (в превод „ незаместим маркер “) доближи нови небеса през второто тримесечие, достигайки равнище от 2.5 милиарда $ от началото на годината – великански скок по отношение на регистрираните през първата половина на 2020 година едвам 13.7 млн. $, съобщи „ Ройтерс “.

NFT е криптоактив, който се употребява като доказателство за достоверност на даден цифров детайл, да вземем за пример изображение, видео или различен невеществен обект. Всеки притежател на NFT се вписва в блокчейн, а по-късно всяко NFT се търгува, представлявайки съответен цифров актив. Популярността на технологията набъбна към растежите в цената на криптовалутите по-рано тази година.

В края на юни да вземем за пример под формата на NFT и против 5.4 млн. $ бе продаден истинският първоначален код на World Wide Web във типа, в който е написан от основателя си, Тим Бърнърс-Лий. Популярният хуманоиден робот Sophia на собствен ред продаде нарисуван от нея автопортрет като NFT за близо 700 хиляди $.

Седмичният брой на купувачите на NFT варира сред 10 хиляди и 20 хиляди през последните месеци, а единствено през месец февруари в NFT са вложени близо 100 млн. $.

Общият размер на продажбите варира съгласно това кой вид NFT преводи се включват в измерванията. Според уеб страницата NonFungible.com продажбите са достигнали 1.3 милиарда $, само че в калкулациите не са включени близо 8 милиарда $ от така наречен DeFi – редуциране за децентрализирани финанси, които съставляват финансови взаимоотношения, основани на блокчейн технологии, без обичайни финансови медиатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР