Обемът на китайско-украинската търговия през периодаз януари-август 2023 г. е

...
Обемът на китайско-украинската търговия през периодаз януари-август 2023 г. е
Коментари Харесай

Какъв е товарооборота между Китай и Украйна и включва ли дронове

Обемът на китайско-украинската търговия през периодаз януари-август 2023 година е намалял като цяло с 19,5% на годишна база и възлиза на към 4,86 милиарда $. Това демонстрират данните на Държавния механически университет на Китай, заяви ТАСС. В същото време, за осемте месеца на годината износът от Китай за Украйна е намалял с 34%, до 1,67 милиарда $. Това значи на процедура, че понижението на общия товарооборот сред двете страни през тази година, става главно поради доста стесняване на износа от Китай.

Освен това, след началото на военните дейности в Украйна, Китай (почти) не доставя безпилотни летателни апарати (дронове) на Украйна. Това демонстрират данните от Главното митническо ръководство на Китай.

Според информация от онлайн системата на ведомството, от март до декември 2022 година китайски компании не са доставили на украинската страна нито един дрон. А през първите 8 месеца на тази година (януари - август), от Китай за Украйна са изнесени единствено пет дрона.

В същото време, както демонстрира статистиката на китайските митници, директно преди началото на военните дейности, т.е. през януари - февруари 2022 година, Украйна е закупила от Китай към 530 дрона, за общо 904 хиляди $. Интересен факт е, че преди този момент Китай въобще не е продавал дронове на украински купувачи.
 Индия забрани импорт на съставни елементи за бойни дронове от Китай, притеснява се за сигурността си
Между 2 страни от БРИКС: Едната забрани импорт на съставни елементи за бойни дронове от другата, притеснява се за сигурността си

Това може да докара до повишаването им с 50%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР