Обемът на китайските преки инвестиции в икономиките на страните, участващи

...
Обемът на китайските преки инвестиции в икономиките на страните, участващи
Коментари Харесай

Инвестициите на Китай в страните от „Един пояс – един път“ през 2020 г. ще достигнат 25 млрд. долара


Обемът на китайските директни вложения в стопанските системи на страните, участващи в самодейността „ Един пояс – веднъж “ през 2020 година ще надвиши сумата от 25 милиарда $, което е два пъти повече от 2014 година, оповестява в четвъртък вестник China Daily.

Както се отбелязва броят на покупко-продажбите за обединение и усвояване (M&A) сред китайските и задграничните компании през идващите две години ще нарасне значително. Изданието написа, че „ без значение от понижението с 18 % на броя на основаните партньорства през 2017 година сред Китай и страните от Западна Европа, данните за M&A в границите на реализирането на самодейността „ Един пояс – веднъж “, в противен случай демонстрират растеж от от 8 %.
Изданието цитира думите на члена на съвета на шефовете на Commerzbank Роланд Боем, съгласно който „ Китай се преглежда, като един от значимите интернационалните пазари “.

Изданието обръща внимание на това, че насърчаването на самодейността „ Един пояс – веднъж “ подкрепя освен софтуерния продан сред страните-участнички, само че и обезпечава по-голяма опция за бистрота и изясненост във връзка с китайската стопанска система.

По данни на формалната статистика, в интервала 2016 – 2017 година Китай е сключил над 300 покупко-продажби за обединение и усвояване с задгранични сътрудници в рамите на реализирането на самодейността „ Един пояс – веднъж “. Общата им стойност е от порядъка на 60 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР