Обемът на добива на петрол в Казахстан през 2022 г.

...
Обемът на добива на петрол в Казахстан през 2022 г.
Коментари Харесай

Казахстан увеличава добива на петрол до над 90 млн. тона до края на 2023 г.

Обемът на добива на нефт в Казахстан през 2022 година възлиза на 84,2 милиона тона, заяви министърът на енергетиката Болат Акчулаков на разширено съвещание на борда на ведомството.

„ Износът на нефт възлиза на 64,3 милиона тона. За 2023 година се възнамерява да се обезпечи рандеман на нефт на равнище от 90,5 милиона тона, а износът на нефт на равнище от 71 милиона тона “, сподели министърът, представен от Анадолската организация.

Според него, с цел да се усили ресурсната база от въглеводородни първични материали, са признати законодателни промени за възстановяване на капиталовата прелест и възстановяване на процедурите в региона на потреблението на недрата.

Според Акчулаков размерът на производството на уран през 2022 година възлиза на 21 300 тона.

Както означи ръководителят на Министерството на енергетиката, един от значимите въпроси е да се усили размера на добиваните артикули. „ Като част от построяването на атомна електроцентрала през 2022 година е формиран „ къс лист “ от потвърдени снабдители на технологии за реактори от страни като Китай (CNNC), Русия (Росатом), Южна Корея (KHNP), Франция (EDF). Тази година ще се работи по избора на реакторни технологии “, сподели министърът.

Според него Жамбилският регион на Алматинска област се предлага като оптимално място за атомната електроцентрала. „ През 2023 година въпросът за избор на местоположението на атомната електроцентрала ще бъде изнесен на публично разискване “, добави Акчулаков.

Освен това ръководителят на Министерството на енергетиката сподели, че Казахстан ще достави първата партида нефт на Германия през първата половина на февруари. Става дума за доставката на 20 000 тона петрол. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР