Обектът J0613+52 е масивно петно на около 270 милиона светлинни

...
Обектът J0613+52 е масивно петно на около 270 милиона светлинни
Коментари Харесай

Откриха странна галактика без никакви звезди

Обектът J0613+52 е солидно леке на към 270 милиона светлинни години. То има характерностите на вселена, само че в него няма никакви звезди.

Масата и придвижването на J0613+52 наподобяват естествени за това, което бихме очаквали от спирална вселена. Освен големите си размери, обектът се намира в междугалактическото пространство - надалеч от близки галактики, написа dir.bg.

Според екип от астрономи, управителен от астрофизика Карън О'Нийл от обсерваторията Грийн Банк, това може да е първото изобретение на първична вселена в по-близката до нас Вселена. Този вид вселена е формирана най-вече от газа, който се е образувал при започване на времето.

Откритието - направено чисто инцидентно - беше показано на 243-тата среща на Американското астрономическо общество. " Телескопът GBT беше инцидентно ориентиран към неверни координати и откри този обект ", споделя О'Нийл. " Това е вселена, направена единствено от газ - няма забележими звезди. Звезди може да има там, само че ние просто не можем да ги забележим. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР