Обектът е част от програмата, финансирана по ОПРР, имаме пълна

...
Обектът е част от програмата, финансирана по ОПРР, имаме пълна
Коментари Харесай

Лятото Дойде И В София Ще Се Случи Нещо Наистина Огромно! Целият Град Е Блокиран, През Следващите Месеци Ще Има

Обектът е част от програмата, финансирана по Оперативна програма “Регионално развитие”, имаме цялостна подготвеност. В сериозен сектор ще бъдат сменени канализационната и водопроводната мрежа, уточни кметът Фандъкова, която помоли за опрощение в задатък живеещите в региона хора, поради действия, свързани със сериозен звук.

И тази година следва тежък строителен сезон, някои от обектите са с небосвод от две години, задачата е да продължим с възобновяване и модернизацията на инфраструктурата в града, уточни столичният кмет, като добави, че още веднъж акцентът е върху огромните улици и булеварди, като огромните обекти са към 20. Има сериозен акцент върху трамвайния релсов път, планува се цялостна реорганизация на трамвайни трасета, измежду тях на ул. " Граф Игнатиев ", " Каменоделска ", бул. " Цар Борис III ".

Повечето от обектите са свързани със усложнения в придвижването, уточни Фандъкова, като добави, че са направени деликатни оценки, с цел да бъдат те по-малки, само че въпреки всичко ще бъдат факт. Ще създадем вероятното главната тежест да е през летните месеци, добави тя.

Сред новостите е, че идентични старания ще се съсредоточат върху базовата инфраструктура и кварталните улици - бюджетът от общинския бюджет е съвсем еднакъв, дори с лек превес на кварталните улици. Предвижда се ремонт на тротоарите в цялата Столична община. При контрола върху дейностите в кварталните улици и тротоарите залагам доста и слагам задания на районните кметове, без автограф на областен кмет не се изплащат средствата на съответните компании, тъй че те имат лостове за сериозен надзор, уточни Йорданка Фандъкова.

Планира се в края на май да стартира и повсеместен ремонт на подлеза на бул. " България " и " Гешов ", където положението е тежко и се цели също съгласуваност със строителството на метрото.

" Няма съответна дата, само че продължаваме с желанието поетапно да бъде ремонтиран и бул. " България ", с цел да спре кърпенето, следва привършване на социална поръчка за избор на реализатор, имаме желанието да ремонтираме от бул. " Гешов " до бул. " Гоце Делчев " - сектора в най-тежко положение, само че по кое време тъкмо зависи от приключването на процедурата ", уточни столичният кмет.

Сред обектите, за които има подготвеност, за идно преасфалтиране на бул. " Христофор Колумб " в " Дружба " - след 15 юни. Предстои и преасфалтиране на Източната дъга - след 15 май, както и на сектора от " Васил Левски " - от Ректората до " Патриарх Евтимий ".

Сред обектите, за които има към момента процедури за избор на реализатор, само че които би трябвало да почнат тази година, е и тунелът на " Люлин ", който не е ремонтиран, откогато е издигнат.

По бул. " Тодор Каблешков " се планува опцията за създаване на трамвайно трасе. Предстои до края на май да има определен реализатор за реорганизация на трамвайното трасе по бул. " Цар Борис III ", както и реализатор за реорганизация на зоната към храма " Св. Александър Невски ".

Бюджетът за дейностите и от разнообразни източници. Големите обекти, които са част от плановете по Оперативна програма " Региони в напредък " - двете зони и интегрираният план за рационализация на градския превоз, са на стойност близо 88 млн. лв. - те ще се извършват в границите на две години. От бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура има към 37 млн. лв. за съществени обекти и към 39 млн. лв. за квартални улици и тротоари, уточни Фандъкова.

Строителството на метрото продължава в това време, добави Фандъкова, която благодари в задатък на жителите за търпението по отношение на неудобствата около строителството, тъй като по думите й усложнения ще има.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР