Обект, наподобяващ мина, е бил забелязан в района на Босфора,

...
Обект, наподобяващ мина, е бил забелязан в района на Босфора,
Коментари Харесай

ЗАТВОРИХА БОСФОРА ЗАРАДИ УКРАИНСКИТЕ МИНИ. НА НАШИТЕ МЕДИИ – ВЕЧЕ НИКАКВО ДОВЕРИЕ. НИЩО ЧУДНО ДО ДВА ЧАСА ДА ОБЯВЯТ МИНИТЕ ЗА РУСКИ

„ Обект, наподобяващ мина, е бил видян в региона на Босфора, оповестява електронното издание на в. „Миллиет“. Предполага се, че може да става въпрос за плаваща мина, донесена от морските течения от пристанище в Украйна, отбелязва изданието. Обектът е бил видян от риболовци в региона Саръйер-Гарипче в Истанбул. 

Сапьори на бреговата защита на Турция изследват устройството. Извършва се проучване на региона за възможни други обекти, които може да се окажат плаващи мини, показва частната телевизия НТВ. Действията са подпомагани по въздух от хеликоптер.

В изказване през днешния ден министерството на защитата на Турция заяви, че обектът е бил видян от граждански търговски транспортен съд и на място неотложно са били изпратени екипи на Силите за подводна защита. Екипите работят по обезвреждането на наподобяващия мина обект, уточни министерството.

От съображения за сигурност Босфорът е бил затворен за придвижване, заяви Главната дирекция по брегова сигурност. Турският министър на защитата Хулуси Акар заяви тази седмица, че Турция взима всички нужни ограничения против възможни плаващи мини в Черно море, които може да са носени от течението от украински пристанища към турските крайбрежия.

Федералната работа за сигурност на Русия заяви на 21 март, че няколкостотин мини, сложени край украински пристанища като преграда след началото на съветската инвазия, са се откъснали от въжетата си и дрейфуват в Черно море под въздействието на теченията, припомня „Хюриет дейли нюз“.


По „Планета RTR“ демонстрираха в новините видео от Босфора.

Според информацията корабоплаването е спряно поради подозрителен предмет, приличаш на морска мина.

Турските военни са го взривили, само че кораби още не се пускат.

Тези, които наблюдават турските малките екрани, могат ли да потвърдят информацията?

На нашите медии и на всичките  западни, които ни се даваха за образец на справедлива публицистика, към този момент никакво доверие.

Нищо чудно до два часа мините да бъдат оповестени за съветски. Те нашенските лемури към този момент оповестиха, че Украйна нямала към този момент кораби за слагане на мини. Сега нямат, само че когато минираха, още не ги бяха унищожили. И второ, нямало чак такава стихия в Черно море, че да откъсне мините от котвите. А бурята съвсем унищожи пристанището на Новоросийск.

Богомил Бонев

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР