Обект на атаката не е Президентството, а българската държава. Това

...
Обект на атаката не е Президентството, а българската държава. Това
Коментари Харесай

Гешев посочи от къде точно идват хакерските атаки срещу български институции

Обект на офанзивата не е Президентството, а българската страна. Това е сериозен проблем. Той е предстоящ. На всички ни е ясно, че ние сме част от европейското семейство и пазиме европейските полезности. След като сме ясно позиционирани в това отношение, е обикновено да има последици. Ние ще си свършим работата да защитим българския народен интерес и този на евроатлантическите ни сътрудници. Така основният прокурор Иван Гешев разяснява хакерските офанзиви към български уеб сайтове. Атаките са направени от съветския град Магнитогорск.

Обвинител номер едно изрази сигурност, че в решаването на случая страната ни ще бъде подкрепена от евроатлантическите си сътрудници. “Българската прокуратура и българската страна не е сама в това ”, безапелационен бе Гешев.

Той дефинира случая като извънредно сериозен за българската национална сигурност ”. " В това няма политика. Това е явен престъпен случай, който визира устоите на българската страна. Политическите аргументи и последици не са обект на изясняване от българската прокуратура ", сподели още Гешев.
Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов изясни, че за установяването на произхода на хакерската офанзива се работи със профилиран програмен продукт. “Дали е едно лице, група или институции, ще установим в хода на нашето следствие. Надявам се да успеем да установим и съответните лица, а освен мястото, откъдето е извършена офанзивата, с цел да дестабилизира нашата страна ”, разяснява Сарафов.

Това не е първата хакерска офанзива от Русия против България, сподели още той.

Срокът за следствие на случая е два месеца. “Никой няма предпочитание да не работи интензивно и да тупа топката ”, съобщи Гешев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР