Обединеното кралство замрази активите на шестима ръководители в наказателната колония

...
Обединеното кралство замрази активите на шестима ръководители в наказателната колония
Коментари Харесай

Великобритания замрази активите на шестима ръководители на наказателната колония, в която почина Навални

Обединеното кралство замрази активите на шестима ръководители в наказателната колония в Арктика, където умря опозиционният водач Алексей Навални.

На глобените лица също ще бъде неразрешено да пътуват до Обединеното кралство, предава Би Би Си.

Западните водачи споделят, че виновността за гибелта на Навални е на съветските управляващи, в това число президента Путин.

„ Отговорните за бруталното отношение към Навални не би трябвало да си вършат илюзии – ние ще ги държим виновни “, сподели външният министър на Обединеното кралство лорд Камерън.

Британското държавно управление също прикани тялото на Навални да бъде освободено неотложно на фамилията му и да се организира цялостно и транспарантно следствие.

Камерън сподели, че е „ ясно, че съветските управляващи са виждали Навални като опасност и са се опитвали неведнъж да го накарат да млъкне “.

„ Никой не би трябвало да се съмнява в репресивния темперамент на съветската система “, добави той.

„ Затова през днешния ден глобяваме най-висшите чиновници на пандиза, виновни за задържането му в наказателната колония, където той прекара последните си месеци.

Междувременно министър председателят Риши Сунак съобщи, че Обединеното кралство и неговите съдружници обмислят „ всички разновидности да потърсят отговорност от Русия и Путин “.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР