Обединеното кралство ще изпрати допълнителна помощ от 100 милиона долара

...
Обединеното кралство ще изпрати допълнителна помощ от 100 милиона долара
Коментари Харесай

Великобритания отделя 100 млн. $ за подкрепа на украинския режим

Обединеното кралство ще изпрати спомагателна помощ от 100 милиона $ на държавното управление на Украйна, която има за цел да компенсира бюджетните загуби, понесени заради специфичната военна интервенция на Русия, и да обезпечи осъществяването на съществени държавни функционалности. Това се споделя в изказване, публикувано в неделя от кабинета на министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън.

„ Помощта от Обединеното кралство към този момент доближава до тези, които имат най-голяма потребност от нея, със животоспасяващи консумативи и здравна помощ “, сподели Джонсън.

Той добави, че с помощта на новото финансиране Лондон ще продължи да оказва помощ в Украйна на „ тези, които са изправени пред влошаваща се филантропична обстановка “.

Отбелязва се, че новата помощ ще бъде предоставена в допълнение към предходните 100 милиона английски лири (132 милиона долара), отпуснати от Обединеното кралство на Украйна за стопански промени и енергийна самостоятелност, и 120 милиона английски лири (159 милиона долара) за филантропична помощ. Също по този начин английски инструктори са обучили 22 000 украински бойци, а Лондон е предал 2000 противотанкови управляеми ракети на Киев.

Съобщава се, че в понеделник Джонсън ще „ стартира седмица на целенасочени старания със международните водачи “, ориентирани към " изобличаване " на дейностите на Русия и подкрепяне на Украйна.

И по този начин, в понеделник английският министър председател би трябвало да одобри канадския си сътрудник Джъстин Трюдо и холандския министър председател Марк Рюте в формалната си резиденция на Даунинг стрийт. Предвижда се те да проведат обособени двустранни срещи, както и да поддържат връзка в тристранен формат, да посетят базата на английските Кралски военновъздушни сили и да дадат взаимна конференция.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии. След това Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия, както и редица други страни оповестиха, че постановат наказания против съветски физически и юридически лица.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР