Обединеното кралство ще изпрати 25 000 комплекта зимни униформи за

...
Обединеното кралство ще изпрати 25 000 комплекта зимни униформи за
Коментари Харесай

Великобритания доставя 25 000 комплекта зимни униформи на украинските войници

Обединеното кралство ще изпрати 25 000 комплекта зимни униформи за украинските военнослужещи като част от пакета за зимна помощ за Киев. Министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс разгласи това в четвъртък, говорейки в Камарата на общините на английския парламент, съобщи ТАСС.

" Подкрепата за Украйна остава главен приоритет за Министерството на защитата на Обединеното кралство. С наближаването на зимата създаваме пакет от помощи, включващ 25 000 комплекта зимни униформи ", сподели Уолъс, като посочи, че Лондон ще продължи да доставя съоръжение за електронна война, което " дава спомагателна отбрана против безпилотни самолети и ракети с отдалечен обхват ".

По-рано ръководителят на английското министерство на защитата съобщи, че Лондон е предал на Киев общо 6900 ракетни установки и ракети, в това число 5000 системи NLAW, 120 бронирани транспортни средства, шест от обещаните 10 самоходни зенитни оръдия Storme, оборудвани с ракети Starstreak, няколко десетки гаубици M109 и 36 буксируеми оръдия L119, прецизни ракети Brimstone, реактивни системи за залпов огън M270, десетки хиляди артилерийски снаряди, барутни муниции и 4,5 тона пластични експлозиви.

Освен това Лондон даде обещание да образова 10 000 украински бойци на всеки четири месеца в границите на триседмичен курс на образование. Миналата седмица стана ясно също, че държавното управление на Обединеното кралство ще достави на Украйна ракети AIM-120 за основаните в Съединени американски щати зенитни ракетни системи NASAMS.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР