Обединеното кралство ще има нужда от близо 230 хил. нови

...
Обединеното кралство ще има нужда от близо 230 хил. нови
Коментари Харесай

Великобритания има нужда от 230 хил. нови жилища под наем годишно

Обединеното кралство ще има потребност от близо 230 хиляди нови жилища за отдаване чартърен годишно, с цел да се избегне дефицит, в случай че настоящият растеж на търсенето продължи, оповестява The Guardian, базирайки се на нова прогноза.

Предлагането на жилища чартърен от частния бранш ще би трябвало да се усилва с 227 хиляди жилища годишно, с цел да отговори на търсенето за 1.8 млн. нови семейства през идващото десетилетие, сочи разбор на консултантската компания Capital Economics.

Англия е изправена пред дълготраен дефицит на нови жилища на фона на растящите цени на къщите, което кара доста хора да живеят чартърен за по-дълго. Броят на семействата в частно отдадени жилища чартърен се е нараснал от 2.8 млн. през 2007 година до 4.5 млн. през 2017 година, демонстрират формалните данни.

Частните наеми във Англия се усилват с най-бързия си ритъм в историята през януари, а междинната стойност на оповестено жилище чартърен отвън Лондон е с 9.9% повече по отношение на година по-рано, сочат данни на имотния уебсайт Rightmove.

Правителството предприе серия от стъпки, с цел да отстрани данъчните облекчения за наемодатели, купуващи жилища за отдаване над наем, откакто стотици хиляди се насочиха към закупуване на втори или трети парцел. Освен от данъчните облекчения наемодателите се възползваха през предишното десетилетие от свръхниските лихвени проценти и финансовите облаги от растящите цени на жилищата.

Управляващият икономист на Capital Economics Андрю Ивънс, който е изготвил изследването по искане на лобистката група Асоциация на националните наемодатели на жилищни парцели (NRLA), споделя, че „ серия от политически промени “ е понижила запасите от парцели чартърен в Обединеното кралство. Той прибавя, че „ предлагането може да намалее с още към половин милион през идващото десетилетие “, в случай че не бъдат направени промени.

Бен Бийдъл, основен изпълнителен шеф на NRLA, споделя, че има „ рецесия с предлагането, която сега обгръща бранша “ и че са нужни „ незабавни ограничения “, с цел да се обезпечат жилища чартърен на налични цени.

Подкрепяме частния бранш на жилищата чартърен и признаваме значимата роля, която жилищата, издигнати, с цел да бъдат отдавани, имат в увеличението на предлагането, както и възходящото качество и избор за наемодателите в страната “, съобщи представител на жилищното министерство.

Той прибавя, че настоящето държавно управление строи повече домове на налични цени, с което цели да помогне на хората да се изкачат по жилищната стълбица.

„ От 2010 година насам сме предложили над 574 хиляди налични жилища и инвестирахме 11.5 милиарда паунда в такива “, показват от министерството.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР