Обединеното кралство призова за деескалация, след като Израел нанесе удари

...
Обединеното кралство призова за деескалация, след като Израел нанесе удари
Коментари Харесай

Джеймс Клевърли призовава за деескалация, докато Израел започва атака в Ливан

Обединеното кралство прикани за деескалация, откакто Израел нанесе удари в Южен Ливан и бомбардира цели в линията Газа в отговор на ракетни офанзиви.

Трансграничните боеве, до момента в който евреите честват празника Пасха, а мюсюлманите означават Рамадан, избухнаха след подиуми на принуждение в джамията Ал-Акса в Йерусалим.

Израелските удари в Южен Ливан пристигнаха, откакто бойци изстреляха близо три дузини ракети оттова.

Израелската войска съобщи, че е атакувала обекти на палестинската въоръжена формация Хамас в Ливан.

Външният министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли сподели, че и двете страни в разногласието сред Израел и Палестина би трябвало „ да се ангажират още веднъж с споразумяване посредством договаряния “. Той сподели: „ Обединеното кралство осъжда безразборните ракетни офанзиви от Южен Ливан и Газа и признава правото на Израел на самозащита.

„ Сега е моментът всички страни в района да понижат напрежението.

„ По време на доближаването на Пасха, Рамадан и Великден, Обединеното кралство приканва всички страни да съблюдават историческото статукво в светите места на Йерусалим и да прекратят всички провокативни дейности.

„ Обединеното кралство е мощен покровител на свободата на религията или убежденията и приканва местата за поклонение да бъдат уважавани.

„ Оценяваме значимата роля на Йордания като страж на светите места в Йерусалим и осъждаме насилието на израелската полиция в джамията Ал Акса.

„ Когато израелските сили за сигурност организират интервенции, те би трябвало да подсигуряват, че те са пропорционални и в сходство с интернационалното право. “

В Ерусалим насилието още веднъж пламна в джамията Ал Акса преди утринната молитва, като израелската полиция, ситуирана на една от портите, принудително разпръсна големи тълпи от богомолци, които скандираха прослава на Хамас.

Групата за акция за правата на индивида Amnesty International UK разкритикува отговора на господин Cleverly.

Кристиян Бенедикт от благотворителната организация сподели: „ Закъснелият отговор на Джеймс Клевърли на шокиращото израелско принуждение против палестинци в джамията Ал Акса не е просто слаб и алегоричен – той също е рисково измамен, тъй като дейно изолира обособени произшествия на принуждение от цялостния подтекст, който е десетилетия апартейд, окупация и систематична неправда против палестинския народ.

„ Въпреки нормалните изречения на външния министър за „ мир “ и „ деескалация “, Обединеното кралство продължава да се опълчва на жизненоважни интернационалните ограничения като настоящото следствие на МНС (Международен углавен съд), предопределено да обезпечи правдивост и отговорност за израелските и палестински цивилни. ”
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР