Обединеното кралство обяви споразумение с Турция за справяне с незаконната миграция

...
Обединеното кралство обяви споразумение с Турция за засилване на сътрудничеството
Коментари Харесай

Обединеното кралство обяви споразумение с Турция за засилване на сътрудничеството за справяне с незаконната миграция, което включва нов оперативен „център за високи постижения“, който ще бъде създаден от турската национална полиция .

Лондон обяви плана във вторник вечерта като част от опитите си да намали нелегалната миграция към Обединеното кралство, ключов политически въпрос.

Новият подкрепен от Обединеното кралство център ще „обогати съществуващия опит в двете страни по отношение на дейности, насочени към разрушаване на престъпни мрежи, организиращи незаконни пътувания“, според изявление на британското вътрешно министерство.

Обединеното кралство също така ще разположи повече служители в Турция, за да разбият престъпните групировки, управляващи маршрутите на нелегалната миграция.

Двете страни потвърдиха ангажимента си да работят заедно за справяне с проблема и да засилят сътрудничеството със страните на произход и транзит.


Правителството на Обединеното кралство е под особен натиск да попречи на хора без документи да пресичат Ламанша.

„Както изясних, трябва да направим всичко възможно, за да разбием бандите за контрабанда на хора и да спрем лодките“, каза британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман, когато нейният отдел обяви сделката.

„Нашето партньорство с Турция, близък приятел и съюзник, ще позволи на нашите правоприлагащи органи да работят заедно по този международен проблем и да се справят с веригата за доставки на малки лодки“, добави тя.

Новият план ще бъде широко представен на предстоящата среща на диалога за миграцията между Обединеното кралство и Турция, която трябва да се проведе в Лондон по-късно тази година.


Източник: AFP
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР