Обединеното кралство изпраща един от най-страховитите си военни кораби в

...
Обединеното кралство изпраща един от най-страховитите си военни кораби в
Коментари Харесай

Заради отвличането на Galaxy Leader: Великобритания изпраща един от най-страховитите си военни кораби

Обединеното кралство изпраща един от най-страховитите си военни кораби в Персийския залив, с цел да предотврати възходящите закани за корабоплаването от страна на Иран и подкрепяните от него групировки след войната на Израел против ХАМАС, написа Sky News .

Разполагането на HMS Diamond, унищожител вид 45 идва, откакто предходната седмица бунтовниците в Йемен отвлякоха обвързван с Израел товарен транспортен съд в Червено море, а в неделя американските военни трябваше да избавят различен транспортен съд.

Министърът на защитата на Англия Грант Шапс съобщи, че ускорява дългогодишната интервенция на Кралските военноморски сили за морска сигурност в Персийския залив, с цел да се понижи рискът актуалната рецесия сред Израел и подкрепяното от Техеран придвижване ХАМАС да прерасне в районен спор.

" Това е отговор на това, което се случва в района ", декларира той пред група кореспонденти.

В изказването си министърът прибавя: " Изключително значимо е Обединеното кралство да ускори наличието си в района, с цел да резервира Англия и нашите ползи в сигурност от един по-нестабилен и оспорван свят. "

Изпращането на унищожител е най-същественият, обществено разгласен боен ход от страна на Англия, откогато нападението на ХАМАС против Израел на 7 октомври провокира война.

Той следва разполагането на два спомагателни кораба и самолети за наблюдаване в района.

Но най-значителните опити за деескалация на рецесията и въздържане на Иран пристигнаха от Съединени американски щати, които изпратиха две големи ударни групи самолетоносачи в района и доста извънредно алармираха за наличието на подводница.

Британският HMS Diamond ще се причисли към дългогодишната задача, наречена " Операция Кипион ", която работи от Бахрейн и работи със съюзническите военноморски сили за обезпечаване на спомагателна морска сигурност на комерсиалното мореплаване в Персийския залив и Индийския океан.

Операцията е изключително дейна през 2019 година на фона на ескалиращото напрежение сред Съединени американски щати, Обединеното кралство и други съдружници с Иран, когато Доналд Тръмп е президент на Съединени американски щати.

Оборудван с хеликоптер " Уайлдкат ", разрушителят на Кралските военноморски сили ще се причисли към HMS Lancaster, фрегата вид 23, както и към три по-малки миночистача и транспортен съд за поддръжка на Кралския флот,  са съобщили от Министерството на защитата на Англия.

Шапс е декларирал, че арабските водачи ще приветстват засиленото английско наличие като стабилизиращ фактор. " Ще работим в района в действителност в увещание на многочислените ни сътрудници там. "

Загрижеността за сигурността на жизненоважните търговски транспортни направления в района се ускори предходната седмица, когато йеменски бойци превзеха товарния транспортен съд Galaxy Leader.

Във видеоклип, оповестен от бойците, се вижда по какъв начин минимум седем маскирани мъже, носещи, както наподобява, автомати АК-47, се спускат от хеликоптер и се приземяват на горната палуба на кораба. На кораба има  двама български жители – капитанът на кораба и първият пом.-капитан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР