Обединеното кралство и Европейският съюз са направили решителни стъпки напред“

...
Обединеното кралство и Европейският съюз са направили решителни стъпки напред“
Коментари Харесай

Дейвид Дейвис: Направени са решителни стъпки напред в преговорите за Брекзит

Обединеното кралство и Европейският съюз са създали „ решителни стъпки напред “ в договарянията за Брекзит. Това съобщи основният договарящ от страна на Лондон – министър Дейвид Дейвис, откакто в Брюксел завърши четвъртият рунд от договарянията за обособяване на Англия от структурите на Общността, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Благодарение на градивния и съдбоносен метод, по който двете страни организираха тези договаряния, имам вяра, че вършим решителни стъпки напред“, съобщи Дейвис на конференция дружно с сътрудника си от Европейски Съюз Мишел Барние.

Главният договарящ от името на Европейския съюз Мишел Барние от своя страна съобщи, че речта във Флоренция на министър-председателя на Обединеното кралство Тереза Мей е основала „ нова динамичност “ в договарянията за Брекзит, само че следва да бъде свършена още работа, с цел да бъде реализирано съглашение сред Брюксел и Лондон.

„ Речта на премиера във Флоренция сътвори нова динамичност в нашите договаряния и усетихме това в границите на диалозите тази седмица “, съобщи Барние.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР