Обединеното кралство и други западни страни пренебрегват опасността, която формирането

...
Обединеното кралство и други западни страни пренебрегват опасността, която формирането
Коментари Харесай

Русия скочи на Запада заради за създаването на косовската армия

Обединеното кралство и други западни страни подценяват заплахата, която образуването на армията в самопровъзгласеното Косово основава за сръбското население на територията. Това се показва в изказване на съветското посолство в Лондон, съобщи ТАСС.

Това фрапантно усилва ескалацията на напрежение на Балканите. Изненадващо е, че западните представители настойчиво подценяват този явен факт, упоменат да вземем за пример в последния полугодишен отчет на ръководителя на задачата на ОССЕ в Прищина, показва още посолството.
 Косово атакува Сърбия, че не признава границите ѝ, което заплашва мира
Косово атакува Сърбия, че не признава границите ѝ, което заплашва мира

Не стихва напрежението сред двете балкански страни

Усилията на Европейски Съюз за ходатайство се провалиха. Вместо да се придържат към непринудено поетите задължения за нормализиране на обстановката в района, те в действителност си затварят очите за груби нарушавания на интернационалното право ", написа още в позицията.

" Както отбелязахме по-рано, решението на Прищина да трансформира косовските сили за сигурност в пълноправни въоръжени сили съставлява жестоко нарушаване на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която разрешава единствено многонационални контингенти под интернационален надзор да участват на тази територия. Решението опонира и на " конституцията " на Косово " , означи съветското посолство.

Косово твърди, че основаването на войска не е предизвикателство към Сърбия.

Припомняме, че връзките сред Косово и Сърбия са обтегнати още веднъж и след решението на Прищина да наложи 100 % мито върху вноса за сръбски и босненски артикули, до момента в който Белград не признае суверенитета му и не спре да му пречи да се причисли към интернационалните организации като НАТО и Европейски Съюз. Косово се отдели от Сърбия през 2008 година, само че Сърбия към момента не е признала неговата самостоятелност.

Въпреки опитите за разговор, страните признават, че до съглашение ще се стигне мъчно.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР