Обединеният комитет на началник-щабовете на Република Корея заяви, че изстрелването

...
Обединеният комитет на началник-щабовете на Република Корея заяви, че изстрелването
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля нови крилати ракети край западното си крайбрежие

Обединеният комитет на началник-щабовете на Република Корея съобщи, че изстрелването е било осъществено към 11 ч. (2 ч. по Гринуич) от западното крайбрежие на Корейската народнодемократична република (КНДР). Не се прецизира броя на ракетите.

" Засилваме наблюдението и бдителността си и нашите военни се координират тясно със Съединени американски щати, с цел да наблюдават спомагателните признаци за севернокорейските провокации ", съобщи Комитетът пред медиите, предава Българска телеграфна агенция.

Това беше четвъртото за тази година изстрелване на крилата ракета, осъществено от Северна Корея. Миналата седмица Пхенян съобщи, че е изпитал " стратегически " крилати ракети, което допуска, че те може да са предопределени за носене на нуклеарни бойни глави.

По-рано тази седмица държавните медии оповестиха, че страната е тествала новите си крилати ракети, изстрелвани от подводници.

Лидерът Ким Чен-ун е бил на място, с цел да следи изстрелването, при което са употребявани ракети със същите опознавателни знаци като тези, изстрелвани от сушата.

Южнокорейските военни обявиха, че Северът наподобява прави проби на ракетите си, с цел да усъвършенства техните благоприятни условия.

Последното изстрелване се състоя, откакто по-рано денем Северът съобщи, че Ким е инспектирал корабостроителница на западното крайбрежие и е подчертал смисъла на мощни военноморски сили в " подготовката за война ", съгласно държавните медии.

" Укрепването на военноморските сили е най-важният въпрос за напредъка в подготовката за война ", цитира Корейската централна телеграфна организация думите на Ким, казани по време на визитата му във военната корабостроителна база Нампо. Лидерът е бил осведомен за строителството на разнообразни военни кораби в границите на нов " Голям проект ", решен от севернокорейското управление, добави организацията, без да дава други детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР