Обединените арабски емирства повдигнаха нови обвинения в тероризъм срещу десетки

...
Обединените арабски емирства повдигнаха нови обвинения в тероризъм срещу десетки
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства провеждат масов съдебен процес, докато засилват репресиите срещу несъгласието по време на COP28

Обединените арабски емирства повдигнаха нови обвинявания в тероризъм против десетки лишени от независимост деятели, оповестиха правозащитни групи, до момента в който автократичната монархия в Персийския залив ускорява репресиите си против несъгласието, до момента в който хазаин на срещата на върха на UN COP28 за климата в Дубай.

Осемдесет и седем жители на Емирствата са били призовани в апелативен съд в столицата Абу Даби за всеобщ развой на 7 декември, съгласно Центъра за отбрана на арестуваните в Емирствата. Те бяха упрекнати в основаване или поддръжка и финансиране на терористична организация.

Отвъдморската застъпническа група съобщи, че е загрижена за очевидното производство на обвинявания, които водят до тежки санкции, в това число смъртна присъда и пожизнен затвор.

87-те емирства, изправени пред възобновен развой, включват ислямисти деятели, които бяха хвърлени в пандиза след митингите от Арабската пролет от 2011 година, когато бяха отправени апели за демократични избори в автократичните ОАЕ, както...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР