Обединените арабски емирства отменят всички входящи и изходящи пътнически полети

...
Обединените арабски емирства отменят всички входящи и изходящи пътнически полети
Коментари Харесай

ОАЕ затвориха напълно въздушните си граници

Обединените арабски емирства анулират всички входящи и изходящи пътнически полети за интервал от 2 седмици поради ковид, оповестиха от националния орган за гражданска авиация след извършен диалог с управляващите за ръководство на изключителни обстановки при рецесии и бедствия.

Мярката ще влезе в действие в границите на идващите 48 часа и ще засегне една от петте най-големи самолетни компании в света – националния превозвач на страната Emirates, който в публично изказване заяви, че от 25 март отсрочва всички пътнически полети, до момента в който трае наложената от страната рестрикция. Това решение значи забележителен удар и за пазара на реактивни горива в района, съобщи CNBC.

До момента в ОАЕ има минимум 153-ма инфектирани с COVID-19, като 38 от тях са излекувани, а двама са умряли. Вчера управляващите затвориха молове, плажове, паркове, басейнни, кина и всички други места, на които обичайно се следят скупчвания на хора.

Междувременно от Turkish Airlines оповестиха, че 85% от пътническите им самолети не се употребяват сега, а в Съединени американски щати водещи самолетни компании се обърнаха с молба към правителството за финансиране от над 50 милиарда $, с цел да избегнат обществено напрежение сред служителите си заради извънредната обстановка.

През 2019 година летището на Дубай, което е база на Emirates, бе най-натовареното в света по интернационален трафик.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР