ОАЕ премахват визовите ограничения за нигерийци

...
Обединените арабски емирства отмениха едногодишната визова забрана, наложена на нигерийски
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства отмениха едногодишната визова забрана, наложена на нигерийски пътници, съобщиха властите в западноафриканската страна в понеделник.

Ограничението, наложено от ОАЕ миналия октомври, беше премахнато след преговори между новия президент на Нигерия Бола Тинубу и лидера на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Двамата мъже се срещнаха по-рано в понеделник в столицата на ОАЕ Абу Даби и сключиха това, което нигерийското правителство описа като „историческо споразумение“, което също ще проправи пътя за незабавно възобновяване на полетите между двете страни.

„Президентът Бола Ахмед Тинубу и президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед ал Нахаян в понеделник в Абу Даби финализираха историческо споразумение, което доведе до незабавното прекратяване на забраната за визи, наложена на нигерийски пътници“, изявление от говорителя на президента на Нигерия Аджури Нгелале каза.

„Освен това, с това историческо споразумение както Etihad Airlines, така и Emirates Airlines трябва незабавно да възобновят разписанието на полетите до и от Нигерия, без допълнително забавяне“, се добавя в изявлението.

Полетите между двете страни бяха спрени миналата година, след като дубайската авиокомпания Emirates спря операциите си в Нигерия, позовавайки се на задържани приходи.

Дубайското емирство на ОАЕ е популярна дестинация за нигерийски пътници от много години, но визите за западноафриканци и граждани на 19 други африкански държави бяха спрени миналата година по неразкрити причини.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР