Обединение от едни от най-големите полицейски и разследващи организации в

...
Обединение от едни от най-големите полицейски и разследващи организации в
Коментари Харесай

Водещи полицейски служби критикуват важно решение на Meta

Обединение от едни от най-големите полицейски и проверяващи организации в света показаха своята рецензия към проектите на Meta да наложи цялостно криптиране на известията, обменяни във Фейсбук Messenger и Instagram. Според тях, тази стъпка ще отслаби доста качествата на организацията да пази децата, предава The Guardian.

Virtual Global Taskforce (VGT), както е името на въпросната организация е формирана от 15 от най-силните полицейски структури в света, измежду които английската Национална организация за битка с престъпността (National Crime Agency, NCA), Федералното бюро за следствия на Съединени американски щати (ФБР), Интерпол и др, От VGT са уверени, че „ идната смяна в дизайна “, планувана от Meta може да нанесе съществени вреди.

VGT означават сполучливото съдействие на компанията с Националния център за изчезнали и експлоатирани деца на Съединени американски щати (NCMEC), наблягайки, че Meta се явява най-хубавия сътрудник на центъра в това отношение, само че са уверени, че тази им позиция ще бъде изгубена след въвеждането на цялостно криптиране на връзката и известията.

Организацията цитират случая с задържания през 2021 Дейвид Уилсън, който е упрекнат в принуждение над 52 деца, наблягайки, че сходни арести в бъдеще може да са невъзможни, в случай че бъде наложено криптирането на известията. „ Успешното обвиняване на Уилсън и последвалото запазване на стотици деца стана допустимо, с помощта на това, че полицията съумя да доближи доказателството, съдържащо се в над 250 000 известия, обменени посредством Фейсбук. В една изцяло криптирана среда, този случай нямаше да бъде видян “, пишат VGT.

В отговор на терзанията на организацията, Фейсбук разясняват, че те са създали сполучливи механизми, които резервират конфиденциалността на връзката и данните на хората, до момента в който в това време предотвратяват и засичат сходни случаи и сполучливо вземат съответни ограничения в сходни случаи. Те допълват, че изказванието на VGT, че криптирането е щяло да попречи да бъдат засечени дейностите на Уилсън е подвеждащо и неверно, защото компанията е създала поведенчески и други механизми за засичането на сходни действия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР