На събитието WWDC 2024 Apple представи watchOS 11 – актуализираната

...
На събитието WWDC 2024 Apple представи watchOS 11 – актуализираната
Коментари Харесай

Apple представи watchOS 11 с нови функции за тренировки и дейности на живо

На събитието WWDC 2024 Apple показа watchOS 11 – обновената платформа за смарт часовниците си. Тя към този момент е налична за разработчици, като през юли ще излезе обществена бета версия, а окончателната версия ще бъде показана през есента, когато компанията ще показа новите модели Apple Watch.

Новата версия на watchOS обичайно получи нови функционалности за наблюдаване на здравните индикатори.

Една от тези функционалности се назовава „ Тренировъчно натоварване “ (Training Load), която регистрира интензивността и продължителността на тренировките ви през последните 28 дни. Чрез нея можете да активирате „ оценка на напъните “ (effort rating), която прави оценка интензивността на тренировките ви по 10-степенна канара. Оценката се основава на персоналните данни на потребителя и на данните, събрани по време на тренировката – 7-дневното подготвително натоварване се съпоставя със статистиката за последните 28 дни, с цел да ви помогне да разберете накъде да поемете: да положите повече старания, да забавите малко темпото или да останете на същото равнище.

В случай на заболяване или контузия тренировката към този момент няма да бъде прекъсвана – можете да я спрете на пауза и да коригирате задачите си според от деня от седмицата. Например, в случай че не можете да се вмъкнете в тренировката си в четвъртък, можете да намалите целевите си резултати. Вече ще има и повече благоприятни условия за персонализиране в раздела „ Обобщение “ (Summary). Ще можете да организирате уиджетите с индикаторите, които ви интересуват най-вече, като ще са налични и нови уиджети за тичане, туризъм и плуване.

В приложението „ Тренировки “ са добавени GPS направления за нови типове тренировки, в това число европейски, американски и австралийски футбол, хокей навън, лакрос, ски, сноуборд, голф и гребане.

Можете да създавате персонализирани тренировки в басейн и да преглеждате навигацията „ завой по завой “ непосредствено в приложението Maps на Apple Watch, даже в случай че нямате телефона си със себе си. Приложението Vitals ви разрешава да наблюдавате здравните си индикатори като сърдечен темп, периодичност на дишане, температура на китката, дълготрайност на съня и равнища на О2 в кръвта през нощта. Когато два или повече индикатора излязат отвън естествения диапазон, приложението уведомява потребителя и предлага версии за това какво може да е предизвикало смяната – да вземем за пример заболяване или прекалено много питиета по време на събитие.

Актуализираното приложение за следене на менструалния цикъл ще демонстрира на дамите тяхната гестационна възраст и ще им разрешава да записват признаците на бременността. В приложението „ Здраве “ ще има нови напомняния и предизвестия за тях, в това число месечни оценки на психологичното здраве и спомагателна потребна информация.

С стартирането на watchOS 11 ще бъде въведена функционалността за действия онлайн (Live Activities), която включва да вземем за пример нови функционалности за сигурност – когато потребителят реши да тича по мрачно, околните му ще могат да го наблюдават.

Live Activities ще разшири опциите на Smart Stack джаджата: да вземем за пример, в случай че в приложението Wallet е непокътнат билет за концерт, джаджата ще уточни място в публиката. Приложението за превод ще демонстрира изскачащ сигнален прозорец, когато потребителят пътува до район с език, друг от този на Apple Watch, а в случай че следва гръмотевична стихия, уиджетът за времето ще бъде предпочитан.

Функцията за двойно допиране (Double Tap) е актуализирана – тя нормално се употребява за приплъзване в приложенията „ Съобщения “, „ Календар “ и „ Времето “. Сега разработчиците ще имат достъп до приложните програмни интерфейси за двойно допиране, действия в действително време и Smart Stack. И тази година няма доста нови циферблати, като Apple се концентрира върху актуализирания циферблат Photos, който в модифицираната си версия получи поддръжка на машинно образование, с цел да прави рекомендации за естетически стилове, комбинация и изражения на лицето в фотосите в библиотеката. Разширени са опциите за персонализиране на оформлението, шрифтовете и размера на знаците.

Платформата watchOS 11 ще бъде налична за базовия Apple Watch Series 6 и по-новите модели, както и за второто потомство Apple Watch SE.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР