ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съединените щати казаха на Руанда и

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съединените щати казаха на Руанда и
Коментари Харесай

Съединените щати казват на Руанда и Конго, че трябва да се „отдръпнат от ръба на войната“

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съединените щати споделиха на Руанда и Конго във вторник, че „ би трябвало да се оттеглен от ръба на войната ”, най-острото предизвестие до момента за задаващ се спор сред африканските съседи.

Съединени американски щати. Заместник-посланикът Робърт Ууд насочи предизвестието на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано от Франция, защото насилието се утежни в богатия на минерали изток на Конго, който граничи с Руанда.

Ууд сподели, че Руанда и Конго, дружно с „ районните артисти “, би трябвало неотложно да възобнови дипломатическите договаряния. „ Тези районни дипломатически старания, а не военният спор, са единственият път към решение посредством договаряния и резистентен мир “, акцентира той.

Предупреждението на Съединени американски щати следва отхвърлянето на Министерството на външните работи на Руанда в понеделник на апелите на Съединени американски щати за евакуиране на своите войски и ракетни системи земя-въздух от източно Конго.

В събота Държавният департамент на Съединени американски щати също разкритикува влошаващото се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР