ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Лидерите на Сърбия и Косово спориха

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Лидерите на Сърбия и Косово спориха
Коментари Харесай

Лидерите на Сърбия и Косово спориха в ООН заради забраната на последното за сръбския динар

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Лидерите на Сърбия и Косово спориха в Организация на обединените нации по отношение на възбраната на последното за потреблението на сръбския динар валута в региони, където живеят малцинствени сърби, последната рецесия сред двете държавни управления.

Напрежението ескалира, откакто държавното управление на Косово, някогашна сръбска провинция, забрани на банки и други финансови институции в обитаемоте със сърби региони да употребяват динара в локални транзакции, считано от 1 февруари, и наложи еврото.

Динарът беше необятно употребен в доминираните от етнически сърби региони, изключително в северната част на Косово, за погашение на пенсии и заплати на личния състав в сръбските паралелни институции, в това число учебни заведения и лечебни заведения. Миналата седмица Сърбия съобщи, че ще изиска изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса.

През 1999 година 78-дневна бомбардировъчна акция на НАТО постави завършек на войната сред сръбските държавни сили и етническите албански сепаратисти в Косово. Сръбските сили бяха изтл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР