ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Четири милиона души са изправени пред

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Четири милиона души са изправени пред
Коментари Харесай

4 милиона души са изправени пред „остра продоволствена несигурност“ в проблемния Хаити, казва служител на агенцията по храните на ООН

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Четири милиона души са изправени пред „ остра продоволствена неустановеност “, а един милион от тях са на крачка от глада, сподели във вторник шефът на организацията по храните на Организация на обединените нации в разтърсената от спор карибска нация.

Жан-Мартин Бауер сподели на виртуална конференция, че „ бие алармата “, тъй като неотдавнашното повишаване на насилието сред банди е направило доста неприятна обстановка, още по-лоша и разселени спомагателни 15 000 души - малко през първия уикенд на март в столицата Порт-о-Пренс.

Това довежда общия брой на разселените хора в Хаити до над 360 000, сподели той, а Организация на обединените нации споделя, че половината от тях са деца.

Бауер сподели, че е имало 4 милиона хаитяни с неустановеност за храна и гладни по време на пандемията от Коронавирус през 2020 година и този брой не е намалял, само че броят на ръба на глада ескалира до един милион.

Порт-о-Пренс е трансфорат в „ балон “, където банди управляват пътищата, пристанището и летището са затворени и никой не може да влезе или се м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР