Обединената компания на Fiat Chrysler Automobiles и PSA Group ще се

...
Обединената компания на Fiat Chrysler Automobiles и
PSA Group ще се
Коментари Харесай

Обединението на PSA и Fiat Chrysler ще се нарича Stellantis

Обединената компания на Fiat Chrysler Automobiles и PSA Group ще се назовава Stellantis, оповестиха двата автомобилни производители през днешния ден.

Автопроизводителите споделиха още, че името "ще се употребява извънредно на ниво група, като корпоративна марка " и че имената и логотипите на съставните марки на групата ще останат непроменени.

Компаниите обявиха, че името се корени в латинския глагол stello, което значи „ да се озари със звезди “. Компаниите заявиха, че идната стъпка ще бъде разкриването на ново лого на обединението.

„ Латиноамериканският генезис на името отдава респект на богатата история на основаващите го компании, докато примесването на астрономията в името улавя същинския дух на оптимизъм, енергия и възобновяване, движещи това сливане, което трансформира в промишлеността “, се споделя в изказване на фирмите.

Новата група ще сътвори четвъртия по големина авто производител в света. Значителното наличие на отпечатък на PSA в Европа може да се допълни със силата на FCA в Северна Америка.

Завършването на сливането се чака през първото тримесечие на 2021 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР