Обединена българска банка (ОББ) вече е най-голямата банка в България.

...
Обединена българска банка (ОББ) вече е най-голямата банка в България.
Коментари Харесай

Официално: ОББ вече е най-голямата банка в България

Обединена българска банка (ОББ) към този момент е най-голямата банка в България. Тя е детронирала досегашния водач ДСК, който остава на второ място, а на трета позиция е дългогодишният лидер в класацията по активи Уникредит Булбанк.

Данните за Разместванията по върха са на Българска народна банка записва каква е обстановката към 30 юни тази година, написа Сега.

В края на предходната година ДСК банка бе най-голямата у нас, само че в това време бе финализирана огромна договорка, която изпрати на върха нов финансов колос.

През пролетта ОББ се сплоти с КБС Банк – правоприемник на Райфайзенбанк България. След това обединение активите на ОББ (името Обединена банка в действителност й приляга) доближиха 31.372 милиарда лева

Придобиването на бизнеса на Raiffeisen bank в България бе една от най-големите покупко-продажби у нас в последните години - цената бе 1.015 милиарда евро.
Сега Банка ДСК е втора с размер на активите 30.569 милиарда лева, а Уникредит Булбанк, която дълги години беше №1, изостава на трето място с 29.944 милиарда лева

Както се вижда от числата, разликите в активите на първите три колоса са много дребни.

Следваща в класацията на огромните е Пощенска банка, чиито активи са 17.776 милиарда лева Тя закупи БНП Париба, само че тази договорка е относително скорошна и още не е регистрирана в рейтинга, формиран от Българска народна банка към средата на годината.

Челната петорка се добавя от Първа капиталова банка (ПИБ), която има активи за 13.055 милиарда лв..
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР