Обърнат знак на улица в Кършияка, заблуждава водачите на автомобили

...
Обърнат знак на улица в Кършияка, заблуждава водачите на автомобили
Коментари Харесай

Обърнат знак на улица в Кършияка, заблуждава водачите на автомобили- вкарва ги в нарушение

Обърнат знак на улица в Кършияка, заблуждава водачите на коли и ги вкарва в нарушаване. За казуса алармираха читатели на TrafficNews , които живеят в региона на улиците „ Драгота ”, „ Средец ” и „ Стефан Ботев ” в квартала.
Прочетете още
Сериозната липса на свободни места за паркиране в региона е огромен проблем за живущите там, а в случай че се откри свободно паркомясто е същински шанс, разясняват поданици. Жената, подала сигнала до медията ни описа, че от няколко месеца, живущите на тези улици, непрекъснато получават фишове за погрешно паркиране.

Особен проблем има на ул. „ Средец ” и по-конкретно правата, която се намира сред улиците „ Драгота ” и „ Стефан Ботев ”. Водачите, които паркират в зоната на тази права, мигновено получават фиш от 20 лв., а читателите ни настояват, че това е неправилно, защото улицата не е урегулирана откъм знаци.

Наш екип направи инспекция на място, като бе открито, че въпросната права в действителност е урегулирана и от двете страни със знак „ Забранен престоят и паркирането ”, само че от северната страна на улицата знакът е извърнат и по този начин става незабележим за водачите, които се заблуждават, че паркирането е позволено и паркират, като след това биват санкционирани.



Остава мистерия обаче за какво до ден сегашен знакът е оставен по този метод, откакто всекидневно екипи на „ Общинска защита ” минават от там и глобяват водачите, макар обърнатия знак, който не се вижда.

Живущите недоумяват дали знакът е оставен по този метод съзнателно, с цел да може водачите да се заблуждават и надлежно да бъдат глобявани или в действителност към този момент месеци наред обърнатият знак не трябва видян от никого. 

„ Малко по-надолу, на идната права на ул. „ Средец ” в посока ул. „ Оборище ” придвижването е еднопосочно. Там фишове се лепят от лявата страна. Ние, живущите на ул. „ Драгота ”, както и на прилежащата права на ул. „ Средец ”, действително оставаме без безусловно никакви паркоместа. Къде да си паркираме колите? Как се живее по този начин? ”, питат пловдивчани, които упорстват да бъде открито решение на казуса.

Те прибавиха, че на ул. „ Драгота ” има към девет паркоместа на улицата, от които две са продадени на аптека. Остават 6-7 места за свободно паркиране. Така живущите отново остават без места за паркиране.

„ Искаме зам.-кметът по Обществен ред и сигурност господин Йордан Ставрев да ни уточни къде да си паркираме колите и ние ще го създадем. Строят се кооперации с по 15 жилището. Всяко семейство има по 2 коли, т.е. с всяка нова кооперация идват 30 коли. Някои кооперации разполагат с дребни подземни гаражи, които естествено не могат да поберат всички коли на живущите. Освен това на улицата паркират и външни хора, които не са живущи от региона. По този метод ние, оставаме без никаква опция за паркиране ”, споделят те.

Жителите на регион „ Северен ” декларират, че не са съгласни всекидневно да изплащат санкции от 20 лв., а избират регионът да се направи Синя зона, с цел да се снабдят с абонамент и по този метод вероятно да имат някаква опция да паркират в региона, в който живеят.

Знак, намиращ се при започване на ул. " Средец " от южната страна:



Знак, намиращ се на ул. " Средец " от северната страна:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР