Обадиха ми се от РЗИ вчера следобяд и ми заявиха,

...
Обадиха ми се от РЗИ вчера следобяд и ми заявиха,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Посещението на Кирил Петков в Северна Македония е прибързано. Атаката срещу Цацаров и Гешев е част от предизборната им програма, време е да разберат, че вече са във властта

" Обадиха ми се от РЗИ през вчерашния ден следобед и ми обявиха, че съм карантирана. Защото седнал съм покрай Теменужка Петкова. Виждате какъв брой близко сме в Народното събрание ", сподели пред БТВ някогашният външен министър Екатерина Захариева. Тя призна, че боледувала от Коронавирус, преди 3 месеца се е ваксинирала. Сега трябвало да си постави бустерна доза, само че била карантинирана.

Захариева разяснява и плануваната аудиенция на Кирил Петков в Северна Македония. " Твърде преждевременно ми се вижда това посещаване. Беше редно първо да изберат държавно управление, пък тогава да се афишира аудиенция. КСНС по тази точка беше непотребен. Не знам Петков с какви послания ще отиде в Скопие ", посочи Захариева. Според нея договорите за България не са просто лист хартия, " явно за тях обаче е по този начин ".
свързани новини75046преди 14 часа
" Вече забравих броя на споразуменията, които сме предложили на Северна Македония. Има за туризъм, инфраструктура, език на омразата, предложили сме съответни начинания. И доста постоянно отговорът се бави с повече от 1 година. Не мисля, че ще има кой знае каква вест от това посещаване. Ще има протоколни диалози и една конференция ", сподели Екатерина Захариева.

Захариева не можела да разбере претекстовете на дейностите на властта против Сотир Цацаров и Иван Гешев.

" Очевидно, осъзвавайки, че ще им е мъчно да стигнат до някакъв общ закон за КПКОНПИ, са стигнали до решенето да лишават достъп до класифицирана информация на Сотир Цацаров. Правителството ще реализира това, което желае - нов началник на КПКОНПИ ", установи Захариева.

" Оставката на Иван Гешев е част от предизборната им стратегия. Тя беше учредена на анти ГЕРБ говореното. Хубаво е да осъзнаят, че към този момент са в ръководството ", сподели тя.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР