О т Районната избирателна комисия в Русе съобщиха за сериозно

...
О т Районната избирателна комисия в Русе съобщиха за сериозно
Коментари Харесай

СИК в Русе позволи на избирател да гласува два пъти

О т Районната изборна комисия в Русе оповестиха за съществено нарушаване. Гласоподавател е дал своя вот два пъти машинно. Той е декларирал, че първият път се е объркал и от комисията са му разрешили да повтори вота си. Това нарушаване евентуално ще сътвори сериозен проблем при обработката на протоколите с изборните резултати, съобщи.

В града има и сигнали за механически проблеми с машините в изборните секции.

В началото на изборния ден някои от членовете на секционните комисии не са съумели да започват машините, само че това е било бързо отстранено и гласуването с тях е почнало.

В 107-ма секция машината е работила единствено два часа. След това е дала неточност, спряла е разпечатването на хартиения откъслек и е блокирала. Пристигналият на място механик не е съумял да направи нищо. Затова гласуването в тази секция продължава единствено и само с хартиените бюлетини. Вотът на 42-ма дали своят вот е непокътнат и ще бъде отразен в изборните протоколи.

В една от другите секции машина е спряла работа заради разкачен кабел на зареждане. За десетина минути казусът е бил решен и работата на машината е била обновена.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР