О т "Демократична България" отказаха поканата, отправена от ГЕРБ-СДС за

...
О т "Демократична България" отказаха поканата, отправена от ГЕРБ-СДС за
Коментари Харесай

Демократична България отказаха поканата на ГЕРБ за преговори

О т "Демократична България " отхвърлиха поканата, отправена от ГЕРБ-СДС за договаряния по отношение на поддръжка за мандата, получен от президента за сформиране на държавно управление. Това разгласи водачът на партията Христо Иванов.

Отговорът е бил даден документално.

"В отговор на Вашата покана за съвещания по отношение на връчения изследователски мандат за сформиране на Министерски съвет на ПГ ГЕРБ-СДС бих желал да Ви уведомя, че нашите предизборни задължения и идеята на "Демократична България " за дълбоки промени в правораздаването и битка със систематичната корупция, изключва опцията да се отзовем на Вашето предложение. ГЕРБ продължава да бъде главен притежател на порочния управнически модел "Борисов " и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв метод не трансформира този факт ", се споделя в позицията.

Отговорът на ПГ на Демократична България до госпожа Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на „ ГЕРБ-СДС “: "Уважаема г-жо...
Публикувахте от в
"Вербално и документално отказахме среща с претендента за министър-председател от ГЕРБ. Нямаме допирна точка с тях и няма какво да си приказваме ", съобщи в Народното събрание Атанас Атанасов.

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка уточни след изписването си от болничното заведение, че е пратил преговорен екип отпред с Даниел Митов и Томислав Дончев за договаряния за коалиция с "Демократична България ".

Очаква се на следващия ден на диалог да бъдат поканени от "Има подобен народ ". Даниел Митов, който е номиниран за министър-председател в проектоправителството на ГЕРБ, получило първия изследователски мандат, съобщи, че в случай че парламентарните групи се откажат от диалог с ГЕРБ, тогава от ГЕРБ ще върнат мандата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР