О пашки и хаос на ГКПП "Кулата" в деня, в

...
О пашки и хаос на ГКПП "Кулата" в деня, в
Коментари Харесай

Защо се стигна до хаос и опашки на ГКПП Кулата

О пашки и безпорядък на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " в деня, в който хиляди българи се върнаха от южната ни съседка след великденските празници. Часове наред трябваше да чакат тези, които нямат ваксини или пък е изминал 72-часовия период на PCR теста им, описват в предаването " ".

Още в ранните следобедни часове се разбра, че прибирането от Гърция няма да бъде безпроблемно. И в случай че хората с сложена ваксина и неизтекъл PCR тест минаваха относително бързо границата, то за останалите чакането се оказа непредвидено дълго. Причината - хората без ваксини и проби би трябвало да се редят на опашка, с цел да оставят адресите си за карантина в България.

"Много постепенно стават нещата. Това е безумство ", разяснява един от чакащите.

За да бъдат добавени в регистрите на РЗИ, хората чакаха към два часа. Забавянето значително се оказа поради неналичието на задоволително чиновници от здравната ревизия на границата.

Изискването за ваксина или негативен тест изненада огромна част от пътуващите. На опашката възникваха разнообразни проблеми.

"Не е ясно какво става с хората, които имат клетъчен имунитет и антитела. Аз да вземем за пример имам подобен, само че би трябвало да съм под карантина ", сподели различен пътуващ.

Въпреки опитите ни не успяхме да открием представители на здравните ни управляващи, които да разясняват казуса на границата.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР