НЗОК напомня, че целият месец юни е периодът, в който

...
НЗОК напомня, че целият месец юни е периодът, в който
Коментари Харесай

През целия месец юни можем да сменим личния си лекар

НЗОК припомня, че целият месец юни е интервалът, в който можем да сменим персоналния си доктор, респективно - педиатъра на детето си. Това става посредством формуляр, който може да бъде разпечатан от уеб страницата на НЗОК в секция " Вие питате ", или да се купи от книжарница. Бланката се споделя " Регистрационна форма за непрекъснат избор ". Пациентът попълня персоналните си данни и предава на бъдещия си доктор да попълни своята част от информацията. Не е нужно да бъде уведомяван досегашния доктор за решението - той бива прочут по длъжностен път.

Вписва се датата, здравната брошура също се актуализира с новите данни, а тя остава в пациента. Той има право да вземе от предходния си доктор документи, касаеща здравното му положение. Хронично болните би трябвало да дават и рецептурната си брошура на новия си доктор, с цел да нанесе той смяна в данните.

От предходната година има опция за онлайн избор, само че единствено за тези, които имат електронен автограф и са си създали персонално електронно здравно досие в уеб страницата на НЗОК. След избор на меню „ Избор на персонален доктор ", здравноосигуреният прави избора си и попълня регистрационната форма. Тя би трябвало да се подпише с електронен автограф от здравноосигурения или от неговия родител/настойник посредством Персонализираната осведомителна система (ПИС) на НЗОК.

Следващата опция за смяна на персоналния доктор, респективно - педиатър, е през декември.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР