Нюзрумът на bTV ще проследи на живо първия ден на

...
Нюзрумът на bTV ще проследи на живо първия ден на
Коментари Харесай

bTV с извънреднo студиo за клетвата на новия парламент на 15 април

Нюзрумът на bTV ще наблюдава онлайн първия ден на новоизбраното 45 Народно заседание в особено удължено издание на – този четвъртък, 15 април, от 06.00 до 12.00 часа. Първото съвещание се привиква с декрет на президента Румен Радев и по традиция ще бъде намерено от най-възрастния народен представител - икономиста Мика Зайкова.

Извънредното студио с водещ Антон Хекимян ще показа в действително време всичко най-важно от протичащото се в пленарната зала – от клетвата на новите народни представители и формалното встъпване в пълномощията им, през оповестяването на парламентарните групи и избора на ръководител и зам.-председатели, до първите реакции в коридорите и изявленията с политическите водачи. Журналистите на * - Десислава Ризова, Теодора Енчева, Елица Попова, Габриела Наплатанова, Нели Тодорова и други, ще предложат нови забавни срещи на феновете с известни и авторитетни събеседници, които ще обезпечат наличието на всички гледни точки, както и изчерпателен взор върху събитията.

Докато страната е на кръстопът - държавно управление или нови избори, bTV приготвя и особено издание на в четвъртък и петък, както и изключително студио „ Новият парламент - накъде? “ на мястото на в неделя.

В дните, в които се конституира новият парламент и стартират консултациите при президента Румен Радев за връчването на мандат за сформиране на държавно управление, водещата Цветанка Ризова ще срещне феновете с водачи на партии, нови политици, анализатори и жители - директно от изнесеното студио пред историческата постройка на Народното събрание.

Какви са следизборните равносметки и разбори на сложната политическа обстановка? Ще бъде ли образувано държавно управление, кой ще го поддържа, какви ще са целите на новите депутати? Къде са границите на компромиса и къде – неизбежните съдружия? Ще се загърбят ли остарели вражди и ще зародят ли нови? Отговорите на тези и други въпроси ще станат ясни на 15 и 16 април от 17.20 ч.

В специфични два часа от 17.00 до 19.00 ч. в неделната вечер феновете на bTV ще чуят онлайн в компанията на Антон Хекимян и Светослав Иванов мненията и анализите на политолози, социолози, конституционалисти, ярки политически фигури на прехода, както и представители на обособените обединения в новия парламент, които ще очертаят вероятните сюжети пред бъдещето на страната. Прогнозите и провокациите - от политическите конфигурации и взаимни отстъпки, през финансите и стопанската система, до външната политика и дипломацията, ще бъдат във фокуса на полемиките в специфичното студио „ Новият парламент - накъде? “. Сред гостите ще бъдат двама някогашни финансови министри – Милен Велчев и Симеон Дянков, някогашният министър председател Стефан Софиянски, както и едно от емблематичните лица на прехода, а през днешния ден специалист по конституционно право - Екатерина Михайлова.

*Експресно изследване на „ Маркет Линкс “ измежду 510 души на възраст 18-54, извършено в интервала 5-7 април 2021 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР