Нюйоркчаните най-после имат причина да аплодират големия си съперник в

...
Нюйоркчаните най-после имат причина да аплодират големия си съперник в
Коментари Харесай

Собственикът на Пейтриътс достави 1.2 милиона маски от Китай с клубния самолет

Нюйоркчаните най-сетне имат причина да приветстват огромния си противник в американския футбол Ню Ингланд Пейтриътс, написа Ню Йорк Таймс. Клубният аероплан направи благотворителна задача до Китай и се завърна с повече от един милион медицински маски, като най-малко 300 хиляди от тях ще бъдат доставени в мощно засегнатите лечебни заведения в мегаполиса.

Боинг 767, брандиран с клубното лого и надписа " 6Х ШАМПИОНИ " кацна на летището в Шънчжън в ранните часове в сряда и бе претрупан с 1.2 милиона маски от вид N95, оповестява Wall Street Journal. Собственикът на тима от Националната футболна лига (НФЛ) Робърт Крафт е похарчил към 2 милиона щатски $ за доставката, която е извънредно нужна на нюйоркчаните след разразяването на епидемията от ковид в Съединените щати.

" В днешни времена тези от нас, които имат шанса да могат да създадат разлика, носят голяма отговорност и са длъжни да употребяват всички налични средства за помощ ", сподели Крафт за вестника.
Поне 300 хиляди от маските пътуват през днешния ден за Ню Йорк и това се случва с помощта на щатския губернатор Андрю Куомо, чиито лидерски качества по време на рецесията са впечатлили Крафт и неговото семейство. Самият притежател на Патс се е дипломирал в " Кълъмбия Юнивърсити " и Ню Йорк постоянно е намирал доста особено място в сърцето му.

Robert Kraft is using the New England Patriots team plane to transport one million N95 masks from China directly to Massachusetts hospitals.

The plane will arrive in Boston full of personal protective equipment this afternoon.

pic.twitter.com/NPtbESHhRZ
— Only In Boston (@OnlyInBOS) April 2, 2020
Крафт е поръчал 1.7 милиона маски, само че пътническият аероплан е побрал единствено 1.2 милиона за трите часа, които е получил като оптимален престой в Китай. Останалите ще бъдат натоварени с по-късен полет.
Крафт изясни, че в никакъв случай не се е сблъсквал с толкоз бюрокращина (от идиома на британски език " red tape " ) и проблеми, както при приемането на позволение за полета. Той добави, че китайското консулство в Ню Йорк е трябвало да работи изключително през миналия уикенд, с цел да помогне с издаването на визи за екипажа.

Ню Йорк Пейтриътс е най-успешният франчайз в НФЛ през последните 20 години, в които треньор и куотърбек са може би най-хубавите за всички времена Бил Беличик и Том Брейди. Отборът освен завоюва шест пъти трофея " Ломбарди ", само че и 16 дивизионни трофеи в АФК Изток след реорганизирането през 2002-а година. Така Ню Йорк Джетс завоюва единствено една и другата остана за Маями Долфинс, а в НФЛ постоянно единствено първият тим от дадена дивизия взема присъединяване в плейофите. Бъфало Билс, който също е разположен в Ню Йорк, пък е без трофей в четиричленната дивизия от 1995-а година насам. Така двата тима от мегаполиса имат сумарно седем плейофни появи за 18 години - пет за Джетс и две за Билс.
Единственото успокоение за нюйоркчаните за този интервал са двете победи в " Супербоул " на Илай Менинг и Ню Йорк Джетс против Брейди и Патс. Този тим обаче е част от НФК и среща рядко противника от Фоксбъро, щата Масачузец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР