Нюрнбергският процес се използва за основа при подготовката на международния

...
Нюрнбергският процес се използва за основа при подготовката на международния
Коментари Харесай

В ДНР готвят съд за пленени украински военни по примера на Нюрнбергския процес

Нюрнбергският развой се употребява за основа при подготовката на интернационалния арбитражен съд в самообявилата се Донецка национална република (ДНР), който ще преглежда случаите на упрекнати във военни закононарушения украински военнослужещи, заяви пред ТАСС председателката на комитета по наказателно и административно законодателство на ДНР Елена Шишкина.

" Ярък образец за нас, естествено, е Великата отечествена война и от там - Нюрнбергският развой. По принцип за основа и на комисията по определяне на закононарушенията, и на комисията за пресмятане на икономическите загуби, (действащи в ДНР), бяха взети комисиите, работили в Съюз на съветските социалистически републики по декрет на Сталин. Техните документи са залегнали в основата на Нюрнбергския развой. Ние преглеждаме организацията на интернационалния арбитражен съд над (украинските) нацисти по негов образец. Според нас той е доста добър, тъй като даже след повече от 75 години никой не е избегнал наказването, до последно се откриваха нарушители и се изпълняваха присъди ", сподели Шишкина.

Тя означи още, че е бил изучен и опитът на други страни, по-конкретно Руанда.

Сепаратистките управляващи в Донецк имат желание до края на лятото да провеждат няколко междинни трибунала над украински военнослужещи, упреквани във военни закононарушения. Смята се, че пред тях ще бъдат изправени както членове на националистическите украински батальони " Азов " и " Айдар ", по този начин и военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна.

Руските и сепаратистките управляващи показват бойците от " Азов " – полк, основан от украински националисти - като " неонацисти " и считат да ги третират като военнопрестъпници, а не като военнопленници.

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц желаеха от съветския президент Владимир Путин да ги освободи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР