Нюкасъл победи Челси с 1:0 в мач от 16-ия кръг

...
Нюкасъл победи Челси с 1:0 в мач от 16-ия кръг
Коментари Харесай

Нюкасъл излъга Челси, свраките със сериозна заявка за топ 4

Нюкасъл победи Челси с 1:0 в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Победният гол за домакините бе дело на Джо Уилок след асистенцията на Мигел Алмирон. Нюкасъл е към този момент 3-ти с 30 точки, до момента в който Челси остава 8-ми с 21 пункта на сметката си.

В 16-та минута топката бе изчистена и попадна на крайници на Мигел Алмирон, който стреля мощно от въздуха, само че ударът му профуча над напречната греда на Едуар Менди. В 29-та минута Челси сътвори първата си добра офанзива в срещата, откакто Мейсън Маунт подаде на крилото на Люис Хол, а последният откри Армандо Броя в наказателното поле. Албанецът се обърна добре, само че ударът му бе елементарно избавен от Ник Поуп.

Снимка: БГНЕС  Нюкасъл излъга Челси,
През първото полувреме отсъстваха чистите голови положения, като и двата тима избраха да разчитат на положителната защита и сигурността в разиграването на топката.

Пет минути след началото на втората част Нюкасъл можеше да открие резултата на два пъти, само че удар на състезател на " свраките " бе блокиран. В последвалата офанзива Алмирон се измъкна добре и откри Шон Лонгстаф в наказателното поле, само че ударът на последния профуча над напречната греда.

В 65-та минута Конър Галахър стреля от границата на наказателното поле, само че Ник Поуп направи впечатляващо избавяне, с цел да избие в корнер.
Снимка: БГНЕС  Нюкасъл излъга Челси,
Две минути по-късно Мигел Алмирон направи типичния за себе си пробив във вътрешността към наказателното поле, преминавайки на дрибъл около бранители, а Джо Уилок стреля с едно допиране от границата на пеналтерията, с цел да не остави никакъв късмет на Менди и да открие резултата в интерес на Нюкасъл със страхотния си удар.

Снимка: БГНЕС  Нюкасъл излъга Челси,

В 81-та минута Марк Кукурея насочи рисково центриране в наказателното поле, паралелно на голлинията, а Поуп не се намеси по най-хубавия метод, само че въпреки всичко обстановката се размина без спомагателни последици за Нюкасъл, откакто съдията отсъди нарушаване в интерес на " свраките ".
Снимка: БГНЕС  Нюкасъл излъга Челси,
До края на мача нямаше повече чисти положения, а след последния съдийски сигнал играчите на двата тима се спречкаха и последваха конфликти, само че до по-сериозни произшествия не се стигна.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР