Нюкасъл изненадващо се провали и завърши наравно 0:0 срещу Лийдс

...
Нюкасъл изненадващо се провали и завърши наравно 0:0 срещу Лийдс
Коментари Харесай

Нюкасъл се провали срещу Лийдс, но продължава да е в топ 4

Нюкасъл изненадващо се провали и приключи наедно 0:0 против Лийдс в последния мач на двата отбора за 2022-а година, като част от новогодишния 18-и кръг в Премиър лийг. Мениджърът на домакините Еди Хау бе дал отмора на част от играчите си в нападателен проект и на скамейката останаха Алан Сен-Максимен и Калъм Уилсън.

“Свраките ” започнаха доста интензивно дуела и в първите на 25 минути имаха няколко отлични положения да излязат напред. Още в 7-ата минута Крис Ууд стрля рисково с глава, само че не уцели вратата. Малко по-късно това направи и Фабиан Шер, а още веднъж удар на централния нападател бе блокиран в 25-ата минута.

Момчетата на Еди Хау продължиха да вършат опити да стигнат до гол, само че и през втората част още веднъж Крис Ууд и Фабиан Шер не съумяха да уцелят вратата от рискови обстановки. Отличен късмет се показа и пред Шон Лонгстаф в 68-ата минута, когато полузащитникът също от преференциална обстановка не откри рамката. Домакините извадиха и своите козове - Сен-Максимен и Уилсън, които се появиха от скамейката, само че и те не съумяха да донесат мечтаното попадение.

В последните минути на дуела срещата се изнерви и последваха няколко по-сериозни физически конфликта, които бяха придружени с картони. В последна сметка играчите на Нюкасъл съумяха да вземат единствено точка, която обаче ги остави на третото място в класирането с 34 точки. Лийдс пък 14-и с 16 точки.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР