Ню Йорк Таймс“ с шокиращ апел: Джо Байдън, оттегли се

...
Ню Йорк Таймс“ с шокиращ апел: Джо Байдън, оттегли се
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“ с шокиращ апел: Джо Байдън, оттегли се!

„ Ню Йорк Таймс “ с фрапантен зов: Джо Байдън, отдръпна се от президентската конкуренция!

Редакционната гилдия на един от най-големите вестници в Съединени американски щати „ Ню Йорк Таймс “ прикани 81-годишния Джо Байдън да се отдръпна от президентската конкуренция в Съединени американски щати. Това стана след ужасяващото съгласно мнозина показване в дебата против Доналд Тръмп.

Макар да твърди, че 81-годишният Байдън е бил „ удивителен президент “ изданието написа, че „ Сянката на популярен държавен чиновник “ не би се впуснала в „ безразсъдна случка “, в случай че продължи. Това написа медията, което по принцип поддържа него и Демократическата партия.

„ Ню Йорк Таймс “ с фрапантен зов: Джо Байдън, отдръпна се! 29.06.24 16:54 93-годишният Уорън Бъфет с нечовечен удар към Бил Гейтс 29.06.24 16:30 Николай Марков разгласява „ трите сита “ на философа Сократ 29.06.24 16:06 Учените назоваха рисково положение, обвързвано с топлината: ето признаците му 29.06.24 15:45 Владислав Наков: Кой ни тика към Трета международна война? 29.06.24 15:15 В дебата Тръмп на няколко пъти изрече обстоятелства, на които обаче нямаше кой да оспорва, а съперникът му изглеждаше изцяло беззащитен. Самият Тръмп нападна, че президентът на моменти не знаел какво приказва.

Вестникът предизвести, че Демократическата партия принуждава гласоподавателите да избират сред минусите на Тръмп и тези на Байдън, у който те виждат с очите си напредналата възраст и отпадналост.

„ Твърде огромен залог е просто да се надяваме, че американците ще подценен или ще омаловажат възрастта и немощта на господин Байдън, които те виждат със личните си очи “, прибавя нюйоркското издание.

„ Ако рискът от втори мандат на Тръмп е толкоз огромен, колкото той споделя – а ние сме съгласни с него, че заплахата е голяма – тогава неговата отдаденост на тази страна оставя на него и на партията му единствено един избор “, показва „ Ню Йорк Таймс “.

Редакционната публикация беше оповестена два часа откакто Байдън дойде в Ню Йорк за двудневна обиколка за набиране на средства за акцията си. Тя последва ден на безпорядък и комплициране измежду демократите, откакто Байдън неведнъж замръзна, говореше погрешно и губеше мисълта си по време на първия от двата планувани дебата против своя републикански противник в Атланта.

Още преди публикуването на материала на публицистичната гилдия на „ Ню Йорк Таймс “, двама от най-изтъкнатите колумнисти на вестника също приканиха Байдън да се отдръпна. „ Демократическата партия разполага с някои изтъкнати фигури, които съгласно мен биха били в добра позиция да победят Тръмп през ноември “, написа Никълъс Кристоф късно в четвъртък след дебата.

„ Това ще бъде сложен избор. Но, господин президент, един от методите, по които можете да служите на страната си през 2024 година, е като обявите отдръпването си и наградите делегатите да ви изберат заместител, тъй като това е най-сигурният курс за нашата нация “, добави той.

Томас Фридман, който назова Байдън „ мой другар “, съобщи, че гледайки дебата се е разплакал и призна, че „ Джо Байдън е добър човек и добър президент, само че няма работа да се кандидатира за преизбиране “.

От акцията на Байдън обявиха, обаче, че не се разисква опция той да се отдръпна и към този момент се приготвя за идващия спор през септември. Самият Байдън се закани, че ще победи, макар възрастта си, а последователите му скандираха, че желаят за него „ още четири години “  мандат.

„ Знам, че не съм младеж, с цел да посоча очевидното. Не вървя толкоз елементарно, не приказвам толкоз безпрепятствено, и не дебатирам толкоз добре, колкото преди. Но знам какво върша, знам по какъв начин да споделям истината “, сподели Байдън на протест в Северна Каролина.

Източник: Фактор

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР